Vinylbehang

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag of het gehele behang uit vinyl bestaat. Wanneer alleen de toplaag uit vinyl bestaat dan is de onderlaag van een ander materiaal gemaakt. Hier zijn vaak veel verschillen in te vinden. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van een onderlaag van papier, maar ook linnen kan als onderlaag worden gebruikt. Het komt ook wel eens voor dat er schuimvinyl of opgeschuimd vinyl wordt gebruikt.

Er wordt vaak gebruik gemaakt van vinylbehang met een papieren onderlaag. Het uiteindelijkevinylbehang heeft een gladde bovenlaag en kan bovendien wel tegen wat spatjes water. Zoals je misschien wel begrijpt, is vinylbehang dan ook zeker geschikt om te gebruiken in de keuken of de badkamer. Mocht er een spatje op komen dan is dit geen probleem want vinylbehang droogt goed. Het is overigens ook eenvoudig schoon te maken.

Zoals eerder gezegd is er ook opgeschuimd vinyl. Dit is vinylbehang dat een beetje sponsachtig aanvoelt. Het ligt aan de schuimmethode welke patronen achterblijven op het behang. Met opgeschuimd vinyl kun je dus een soort sierpleister effect op je muren creëren. Het nadeel van dit opgeschuimd vinyl is dat het snel verkleurt wanneer er veel gerookt wordt in de ruimte waar het op de muren is aangebracht. Wat je dan kunt doen is het vinylbehang verven met muurverf. Is dit je te veel moeite dan kun je het beste voor een andere soort behang kiezen.

Het gewone schuimvinyl kan ook worden gebruikt als vinylbehang. Deze behangsoort is ongeveer tussen de twee en de drie millimeter dik. Wanneer je het in je handen houdt, zul je merken dat het erg slap aanvoelt. Dit is schuimvinyl echter niet, want het is heel sterk. Daarnaast is schuimvinyl elastisch en het kan wel een stootje hebben. Schuimvinyl is goed schoon te maken waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. Deze soort behang wordt het meeste toegepast op plaatsen waar de muurbekleding stevig moet zijn, zoals in ziekenhuizen en sportaccommodaties.

Wanneer je ervoor kiest om vinylbehang te gebruiken dan zul je eerst het oude vinylbehang moeten verwijderen. Dit kan door gebruik te maken van een stomer. Hiermee kun je de toplaag losweken en daarna kun je erg gemakkelijk de onderlaag verwijderen.

Vinylbehang is redelijk duur. Zeker in vergelijking met papierbehang is de prijs die je voorvinylbehang betaalt erg hoog. Vinylbehang is echter wel stukken steviger en vele malen gemakkelijker schoon te maken en schoon te houden dan het goedkopere papierbehang. Bovendien gaatvinylbehang langer mee dan papierbehang.

 

 

© 2011 - 2024 ABCBEHANG de grootste behangwinkel van nederland direct uit voorraad leverbaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel