TEXTIEL BEHANG

Textielbehang bestaat uit natuurlijke of synthetische vezels waardoor het behang een exclusieve uitstraling krijgt. Je kunt gemakkelijk een bijzondere en warme sfeer creëren met textielbehang. Het bijkomende nadeel van deze fantastische uitstraling is het kostenplaatje. Textielbehang is namelijk behoorlijk geprijsd.

Zoals gezegd wordt textiel gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels. Deze vezels worden op een onderlaag bevestigd. Deze onderlaag is gemaakt van papier of vlies. Het is ook mogelijk om patronen in het textielbehang aan te brengen. Dit wordt gedaan door flockage. Hierbij worden de vezels die het motief zullen vormen op het textiel aangebracht met hitte en een speciale druktechniek.

Hoe je textielbehang aanbrengt is afhankelijk van het materiaal van de onderlaag. Wanneer de onderlaag uit papier bestaat dan zul je de lijm op het papier moeten smeren. Bestaat de onderlaag uit vlies dan kun je de lijm rechtstreeks op de muur aanbrengen.

Wat overigens ook een nadeel van textielbehang is, is dat het stof aantrekt. Het textielbehang neemt de vervuilende stofdeeltjes in de binnenlucht op en geeft ze vervolgens weer vrij. Wanneer je dit wilt tegengaan kun je het beste het behang behandelen met vuilwerende en waterafstotende middelen. Wanneer je last hebt van een stofallergie is het dus erg verstandig om een andere behangsoort dantextielbehang uit te kiezen.

 

© 2011 - 2024 ABCBEHANG de grootste behangwinkel van nederland direct uit voorraad leverbaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel