Vliesbehang

Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek behang. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. Vooral bij verbouwers en schilders is vliesbehang erg geliefd. Een andere naam voor vliesbehang is snelbehang. Deze naam heeft vliesbehang te danken aan het feit dat het op een muur kan worden aangebracht zonder het in te lijmen en zonder wachttijd. Het is behang met een toplaag van papier of vinyl. De onderlaag van vliesbehang is van vlies gemaakt. Op vliesbehang kan – wanneer je dat graag wilt – een andere vorm van wandbedekking worden aangebracht, zoals het al eerder genoemde behang of verf.

Vliesbehang heeft vele voordelen. Het eerste noemenswaardige voordeel is dat je vliesbehangeenvoudig en snel kunt aanbrengen op de muren. Het is niet zo dat je enorm veel verstand hoeft te hebben van behangen om een muur te kunnen bedekken met vliesbehang. Een ander voordeel is dat je geen behangtafel nodig hebt, want je smeert de lijm op de muur en je duwt het vliesbehang er tegenaan. Wat daar nog als voordeel bij komt is dat het vliesbehang nooit zal krimpen nadat je de lijm hebt aangebracht. Ook zullen er nooit zomaar uit het niets vlekken op het vliesbehang komen.

Het is overigens ook zo dat vliesbehang vele malen sterker is dan het gewone klassieke papierbehang. Hier moet je namelijk oppassen voor het ontstaan van scheuren, maar bij vliesbehang is het ontstaan van scheuren zo goed als uitgesloten. Ben je het vliesbehang zat dan is het erg eenvoudig verwijderd zonder dat er resten achter blijven of dat er schade op je muren ontstaat. Het gewone behangpapier moet vaak met een stomer worden verwijderd, maar vliesbehang kan in de meeste gevallen gewoon droog worden verwijderd van de muren.

Vliesbehang bevat geen bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Door vliesbehang te gebruiken ben je dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Daarnaast is het zo dat vliesbehangbiologisch afbreekbaar is. Mocht er een stukje vliesbehang in de natuur terecht komen dan zal dit verteerd worden naarmate de tijd vordert zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor het milieu.

Vliesbehang is enorm geschikt voor probleemmuren. Je kunt haarscheuren bedekken met hetvliesbehang zonder dat vervolgens het hele behang gaat vervormen. Het is wel van belang dat je grote scheuren en grote gaten wel eerst wegwerkt voor je met het vliesbehang aan de slag gaat, maar bij haarscheuren is dit niet nodig. Dit komt doordat het vliesbehang vele malen sterker is dan normaal behang en door het feit dat vliesbehang niet zal vervormen.

 

© 2011 - 2024 ABCBEHANG de grootste behangwinkel van nederland direct uit voorraad leverbaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel