Glasvezelbehang

Een relatief nieuwe behangsoort is glasvezelbehang. Deze behangsoort is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier. De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om in dit gaas lokale verdikkingen aan te brengen. Zo kun je dus een mooie structuur in het glasvezelbehang zichtbaar maken. Enkele voorbeelden van structuren die mogelijk zijn, zijn de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

Glasvezelbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is de kleur neutraal wit. Hier hoef je echter niet van te schrikken want het glasvezelbehang is gemakkelijk over te schilderen met latexverf. Je kunt dus uiteindelijk een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan je eigen wensen.

 

Het nadeel van glasvezelbehang is dat het lastig te verwijderen is. Het behangen zelf is erg eenvoudig. Je kunt dit ook prima zelf doen. Als eerste smeer je de muur in met de lijm. Daarna plak je het glasvezelbehang er tegenaan. Wat wel belangrijk is, is dat je hooguit twee stroken per keer insmeert met lijm. Anders is de lijm namelijk al opgedroogd voordat je het glasvezelbehang tegen de muur kunt plakken. Om glasvezelbehang op te plakken heb je speciale lijm nodig. Deze lijm kun je kopen in de bouwmarkt.

Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken. Is het pleisterwerk of het stucwerk van een muur niet zo goed, dan kun je dit met glasvezelbehang keurig tegen de muur houden. Het pleisterwerk of het stucwerk krijgt dan niet de kans om verder af te brokkelen. Wanneer je het glasvezelbehang voornamelijk heeft aangebracht om je muur te beschermen dan is kun je er gewoon overheen behangen. Je kunt er echter ook over heen schilderen. De structuur van hetglasvezelbehang blijft dan gewoon behouden.

Je kunt daarnaast ook overwegen om geluidsdempend glasvezelbehang te kopen. Deze geluidsdempende varianten van glasvezelbehang zijn echter wel iets dikker dan het normaleglasvezelbehang. Wat ook noemenswaardig is, is het feit dat glasvezelbehang niet of nauwelijks zal branden. Zeker wanneer je het glasvezelbehang combineert met een ondergrond van gipsplaat dan ben je verzekerd van een uitstekende brandveiligheid.

Zoals al eerder genoemd is het mogelijk om het glasvezelbehang over te verven. De meest gebruikelijke manier om dit te doen is met latexverf. Het voordeel van latexverf is dat het in bijna alle kleuren die je kunt bedenken te leveren is. Het beste kun je twee lagen aanbrengen, omdat de eerste laag niet in alle gevallen voldoende dekkend is. Houd er erg in dat je na het behangen minimaal vierentwintig uur wacht met het overschilderen van het glasvezelbehang. Zo weet je zeker dat het behang genoeg kans heeft gekregen om te drogen.

 

 

 

 

 

 

© 2011 - 2024 ABCBEHANG de grootste behangwinkel van nederland direct uit voorraad leverbaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel